Ponuka

Novinky

24.5.2016

Vážení zákazníci. Prosíme Vás aby ste pri registráci uviedli platný telefonický kontakt. Budete kontaktovaní ohľadom spracovania Vašej objednávky.

Ďakujeme

Kyselina L-askorbová, vitamín C - ( 1 kg )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 11,00 € ( 9,17 € bez DPH )
Množstvo Zľava
2 ks a viac 10%
4 ks a viac 15%

Názov

Kyselina L-askorbová (potravinárska kvalita) 1 kg, Vitamín C, L-ascorbic acid

Využitie

Kyselina askorbová (potravinárska kvalita) je silná antioxidačná látka, ktorá pomáha v udržiavaní normálneho metabolizmu, dobrého fyziologického fungovaniu organizmu a biosyntéze kolagénu (udržiava pevnosť ciev). Denná odporúčaná účinná dávka pre dospelých je nad 80 mg, avšak neodporúča sa presiahnuť 2000 mg na deň.
Ako redukčné činidlo (antioxidant) sa môže použiť v pyrochémií.

Informácie

Kyselina L-askorbová alebo vitamín C je biela kryštalická látka kyslej chuti. Má teplotu topenia okolo 190°C, je opticky aktívna. Vo vode sa rozpúšťa ľahko, dobre v 95%-nom liehu a v acetóne. Je citlivá na teplo a ako silný antioxidant (redukčné činidlo) vysoko citlivá na oxidáciu. Za neprítomnosti oxidačných činidiel je kyselina askorbová stála v kryštalickej forme, tak aj v roztoku. Jej hlavným zdrojom sú citrusy (limetka, citrón, pomaranč, grapefruit), papája melónová, brokolica, ríbezľa čierna, jahoda, karfiol, špenát, kiwi, čerešne, brusnica, paradajka a paprika.

Špecifikácie

Vzorec: C6H8O6
Molová hmotnosť: 176,124 g/mol
EC číslo: 200-066-2

CAS číslo: 50-81-7
HS číslo: 29362700
ADR (kg, l): Nepodlieha pod ADR reguláciu
Bod topenia: okolo 190°C
Špecifická otáčavosť: medzi +20,5 a +21,5

Technológia výroby: bakteriálna

Krajina pôvodu: Čína

Toxikologické údaje

Nie sú známe. Výrobok neobsahuje mikroorganizmy ani ich toxíny, nebol vyrobený z geneticky modifikovaných surovín. Alergény neboli nájdené.

Skladovanie

Odporúča sa skladovať pri teplote 5-20°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75% v dobre uzavretých nádobách, keďže je citlivý na kyslík aj svetlo.