Ponuka

Novinky

DOLEŽITÝ OZNAM:
Chceme zákazníkov oboznámiť  že ak je na stránke uvedené že tovar nie je skladom tak bežné naskladnenie môže trvať 2-3 týždne je to doba ktorú nevieme ovplyvniť keďže termín nám udáva dodávateľ. Ďakujeme za pochopenie


02.2.2017
Poprosíme zákazníkov aby neuhrádzali objednávky ktoré nie sú spracované. Tieto objednávky nemajú priradený variabilný symbol. Platby tohto typu neakceptujeme.Ďakujeme za pochopenie .



Objednávky, posielame len na dobierku a všetky nezaplatené a nespracované prevody budeme automaticky prerábať na dobierky.

21.1.2017

Kvôli zvýšenému počtu objednávok doba dodania sa predlžuje. Ak Vám urguje objednávka, informujte sa o dobe doručenia. Ďakujeme za pochopenie. Pripade urgencie či otázok ohladom objednávky volajte na tel.: 0948 103 105. Na email pomalšie reagujeme.


21.2.2017

Vážení zákazníci. Prosíme Vás aby ste pri registráci uviedli platný telefonický kontakt. Budete kontaktovaní ohľadom spracovania Vašej objednávky.

Ďakujeme

Medovkový extrakt - ( 10 ml )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 1,00 € ( 0,83 € bez DPH )

Názov

Medovkový extrakt 10 ml, extrakt z medovky lekárskej, extrakt z Melissa officinalis

Oblasť použitia

Potravinársky priemysel, kozmetický priemysel

Krajina pôvodu

Česká republika

Informácie

Extrakt z vňate medovky lekárskej (Melissa officinalis) v propylénglykole. Extrakt má charakteristickú chuť a bylinnú vôňu medovky lekárskej. Je to hnedá až hnedočervená kvapalina. Malé množstvo usadeniny nie je akostnou chybou.

Z listov medovky sa robí medovkový čaj, ale môže sa použiť na výrobu likérov, alebo ako korenie. Z fyziologického hľadiska dôležitejšie látky v medovke sú tanniny (katechinén, kyselina protokatechová), terpény (citral, citronellal, geraniol) a eugenol.

Využitie

Používa sa na kozmetické účely, napr. do krémov, pleťového mlieka, šampónov, mydiel, kúpelných prísad. Neodporúča sa na potravinárske použitie. Doporučená koncentrácia v prípade krémov 1-10%, do šampónov, mydiel a kúpelných prísad až 10%. Vhodnosť použitia musí odskúšať výrobca konečného produktu.

Zloženie

voda
propylénglykol (E1520, 30,0%)
extraktívne látky z medovkovej vňate
konzervant E202 (max. 0,15%)

Špecifikácie

INCI meno: Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract
EC číslo: 282-007-0
CAS číslo: 84082-61-1

Fyzický stav: tekutý

Farba: hnedá až hnedočervená

HS číslo: 1302 (nešpecifické)
Hustota (pri 20 °C): 1,029-1,046 g/cm3
Index lomu (pri 20 °C): 1,3580-1,3780
1 kg výrobku obsahuje extrakt z 190 g vňate.

Toxikologické údaje

Nie sú známe. Výrobok neobsahuje mikroorganizmy ani ich toxíny, nebol vyrobený z geneticky modifikovaných surovín. Alergény neboli nájdené.

Skladovanie

Odporúčané - v dobre uzavretých obaloch; v tme, pri teplote +5 až 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.

UPOZORNENIE: