Ponuka

Novinky

Sezamový olej - ( 1 l )

Dostupnosť: Málo skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 22,02 € ( 18,35 € bez DPH )

Názov

Sezamový olej , rafinovaný

Informácie

Sezamový olej sa získava zo semien sezamovej rastliny lisovaním za studena a následnou rafináciou. Hlavnými pestovateľskými oblasťami sezamových rastlín sú India, Čína, Sudán a Venezuela. Prefiltrovaný olej je svetlo hnedý a číry a má jemnú chuť typickú pre daný druh.

Využitie

Sezamový olej podporuje v tele množstvo metabolických procesov, má regeneračný účinok na pokožku a je vynikajúcim nosným olejom pre účinné látky. Olej sa vstrebáva veľmi rýchlo na pokožku a zanecháva na pokožke príjemný pocit. Olej je zvlášť prospešný pre bledú, zle perfúzovanú, suchú a zrelú pokožku. Sezamový olej sa používa hlavne na masážne oleje, pretože má detoxikačný a hrejivý účinok.

Špecifikácia

INCI: Sesamum indicum seed oil
Vzhľad / vôňa: číra, svetlo žltá / charakteristická
Bod vzplanutia: >200 °C
Saponifikačné číslo: 186-195 mg KOH/g
Jódové číslo: 103 - 118
Zloženie mastných kyselín: kyselina olejová: 35,9 - 43,7%
Kyselina linolová: 38,6 - 47,9%

Krajina pôvodu

Holandsko




UPOZORNENIE: