+421 948 103 105
sk
en
hu
sk
en
hu

Ponuka

Novinky

Z dôvodu veľkého množstva
objednávok prosíme o trpezlivosť
pri vybavovaní vašich objednávok.

MSM prášok 100 g

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 3,48 € ( 2,90 € bez DPH )

Názov

MSM prášok

Informácie

Organická síra, zložitejšie metylsulfonylmetán (z čoho vznikla aj skratka MSM), je nekovová minerálna látka, ktorá je prítomná prakticky v každej bunke ľudského tela. Je teda nevyhnutná takmer pre všetky telové funkcie.
Biologicky aktívna síra sa nachádza v prírode vo všetkých organizmoch a rastlinách, keďže ju ale ľudské telo vylučuje močením, je potrebné ju dopĺňať aj v koncentrovanej forme. Na hladinu MSM vplýva viacero vnútorných aj vonkajších faktorov, po vápniku a fosfore je ale síra tretím najdôležitejším minerálom, ktorý má zastúpenie v ľudskom organizme. Podieľa sa na syntéze vitamínov skupiny B, thiamínu a biotínu, či na správnom fungovaní hormónov a spaľovaní glukózy.
Určitú dávku MSM prijímame napríklad v zelenine a ovocí, biely prášok MSM je ale ideálnym doplnkom vyváženej stravy pri problémoch s pohybovým ústrojenstvom. Nakoľko je síra nutná pre stavbu a výživu tkanív, prospieva k zdraviu spojivových tkanív, chrupaviek, väzív a šliach, okrem toho pozitívne vplýva na metabolizmus uhľohydrátov (sacharidov, cukrov).

Využitie

-doplnok výživy pre kosti, chrupavky a šľachy.

UPOZORNENIE: