Ponuka

Novinky

Kokosový olej, rafinovaný - ( 5 l )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 24,60 € ( 20,50 € bez DPH )
Množstvo Zľava
5 ks a viac 10%

Názov

Kokosový olej rafinovaný

Informácie

Rafinovaný kokosový olej je bez vône a má bielo alebo mierne žltú farbu. Kokosový olej je vyrobený z kopry (bielej mäsitej dužiny kokosového orecha) pri rafinácii je olej prefiltrovaný a jeho vôňa je pomocou vodných pár odstránená. Je to tvrdý tuk z dôvodu vysokého obsahu nasýtených mastných kyselín, okolo 45% tvorí kyselina laurová, zvyšok tvoria hlavne kyseliny kaprová, kaprylová a myristová. Pri vyšších teplotách (pri pečení) sa menej degraduje ako tekuté oleje.

Využitie

Rafinovaný kokosový olej sa využíva na kozmetické účely, na výrobu šampónov, krémov, mydiel a masážnych olejov. Kozmetické výrobky robí tvrdšími. Vysoký obsah kokosového oleja pri výrobe mydla môže spôsobiť vysušenie pokožky.

Špecifikácie

EC číslo: 232-282-8
CAS číslo: 8001-31-8
Voľné mastné kyseliny (200): max. 0,05
Peroxidové číslo: max. 0,5 meq O2/kg
N2O: 34-42
Jódové číslo typ. 8-11 g/100g
Farba Lovibond 5 1/4 "žltá typ. <15
Farbiaci Lovibond, 5 1/4 "červená typ. <1,5

Skladovanie

Skladujte v uzavretej nádobe na chladnom, suchom a dobre vetranom mieste.

UPOZORNENIE: