Ponuka

Novinky

31.5.2018
Akceptujeme emailové objednávky. Pri objednávke uviesť dodaciu adresu typ a množstvo tovaru a telefonický kontakt. Posielajte na obchod@pgchem.sk

1. Reklamácie:
posielajte na info@pgchem.sk predmet správy reklamácia. Následne kontaktujte nás telefonicky 0948 105 105. Aby sme vám spetne potvrdili, či sme prijali vašu reklamáciu. Obchodných podmienkách skontrolujte kategoriu reklamácie.

2. Zrušenie objednávky: posielajte emailom na obchod@pgchem.sk predmet správy zrusenie objednavky

3. Sťažnosť / Nespokojnosť: ohláste prosím telefonicky na 0948 105 105 alebo mailom obchod@pgchem.sk

Kokosový olej, rafinovaný - ( 1 l )

Dostupnosť: Skladom
Množstvo: x 1 ks
Cena s DPH: 5,70 € ( 4,75 € bez DPH )
Množstvo Zľava
2 ks a viac 3%
5 ks a viac 10%
10 ks a viac 15%

Názov

Kokosový olej, rafinovaný 1 l

INCI: Cocos nucifera oil

Oblasť použitia

Kozmetický priemysel

Krajina pôvodu

Polsko

Informácie

Rafinovaný kokosový olej je bez vône a má bielo alebo mierne žltú farbu. Kokosový olej je vyrobený z kopry (bielej mäsitej dužiny kokosového orecha) pri rafinácii je olej prefiltrovaný a zároveň pomocou vodných pár jeho vôňa je odstránená. Je to tvrdý tuk z dôvodu vysokého obsahu nasýtených mastných kyselín: okolo 45% tvorí kyselina laurová, zvyšok tvoria hlavne kyseliny kaprová, kaprylová a myristová.Pri vyššých teplotách (pri pečení) sa menej degraduje ako tekuté oleje. V kozmetických výrobkoch je najčastejšie využitie v šampónoch, krémoch a mydlách. Konzistenciu kozmetických výrobkov robí tvrdšími. Pri výrobe mydla príliš vysoký obsah zmydleného kokosového oleja môže spôsobiť vysušenie pokožky.

Využitie

Rafinovaný kokosový olej sa môže využívať na kozmetické účely (šampóny, krémy, mydlá a masážne oleje). Pri kozmetických výrobkoch vhodnosť použitia musí odskúšať výrobca konečného produktu.

Špecifikácie

EC číslo: 232-282-8
CAS číslo: 8001-31-8

Voľné mastné kyseliny (200): max. 0,05

Peroxidové číslo: max. 0,5 meq O2/kg

N2O: 34-42

Jódové číslo typ. 8-11 g/100g

Farba Lovibond 5 1/4 "žltá typ. <15

Farbiaci Lovibond, 5 1/4 "červená typ. <1,5

Údaje pre prípravu mydla

Saponifikačné číslo udáva koľko lúhu je potrebné na celkové zmydlenie oleja či tuku. Pri studenej technológii sa používa menšie množstvo. Saponifikačné čísla sú približné a dané pre lúh (hydroxid) sodný (NaOH) a lúh (hydroxid) draselný (KOH).
Saponifikačné číslo pre NaOH: 0,183 g/1 g kokosového oleja
Saponifikačné číslo pre KOH: 0,257 g/1 g kokosového oleja

Toxikologické údaje

Alergény neboli nájdené. Vo výrobku sa nenašli mikroorganizmy ani ich toxíny, nebol vyrobený z geneticky modifikovaných surovín.

Skladovanie

Uchovávajte nádobu tesne uzavretú. Skladujte v chladnom a dobre vetranom mieste.

UPOZORNENIE:

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nebude možné poskytovať tieto informácie priamo pri produktoch.