Termékeink

Hírek

29.5.2018
GLS futárszolgátlatal kuldjuk a csomagokat utánvételel is. Van magyarbankszámlánk K&H banknál ha elore szeretné fizetni a megrendelését. Egy csomag maximálisan 30 kg a szálítási díj csomagonként adot.

9.5.2018
Bármi kérdése lenne nehabozzon hivni minket a +421 948 103 105 mobil készulékes számra. Beszélunk magyarul

Kókuszolaj, finomított - ( 10 l )

Elérhetőség: Nem áll rendelkezésre
Mennyiség: x 1 db
Ár áfaval: 19 585 Ft ( 15 425 Ft áfa mentes ár )

Név

Finomított kókuszolaj 10 l
INCI: Cocos nucifera oil

Felhasználása

A finomított kókuszolaj felhasználható mint élelmiszer (sütésnél) valamint kozmetikai célokra (samponokba, krémekbe, szappanokhoz és a masszázsolajokba). Kozmetikai termékek esetében a felhasználás megfelelőségét a végtermék gyártójának kell tesztelnie.

Információk

A finomított kókuszolaj szagtalan, fehér vagy enyhén sárgás színű van. A kókuszolajat koprából készítik (a kókuszdió fehér, húsos részéből), a finomítás során az olajat átszűrik és az illatát eltávolítják. A kókuszolaj (vagy kókuszzsír) kemény zsír a telített zsírsavak nagy tartalma miatt: 45%-ban főleg laurinsavat tartalmaz, a maradék pedig főleg kaprinsav, kaprilsav és mirisztinsav. Magasabb hőmérsékeleten (például sütéskor) kevésbé bomlik, mint a folyékony olajok. A kozmetikai termékek közül főleg samponobank, krémekben és szappanokban használható. A kozmetikai termékek állagát keményebbé teszi. A szappanokban az elszappanosított kókuszolaj magas aránya a bőrt száríthatja.

Részletek

INCI név: Cocos nucifera Oil
EINECS-szám: 232-282-8
CAS-szám: 8001-31-8
HS-szám: 151319
Sűrűség (20
°C-on): 0,908-0,921 g/cm3
Törésmutató
(20°C-on): 1,448-1,450
Olvadáspont: 22-26
°C

Adatok szappankészítéshez

A szappanosítási szám megadja, hogy mennyi lúg szükséges az olaj teljes elszappanosításához. A hideg technológia esetében általában ennél kisebb mennyiségeket használnak. Az elszappanosítási számok csak hozzávetőlegesek és nátronlúgra (nátrium-hidroxid, NaOH) valamint kálilúgra (kálium-hidroxid, KOH) vonatkoznak.
Elszappanosítási szám a NaOH-ra: 0,183 g/1 g kókuszolajra
Elszappanosítási szám a KOH-ra: 0,257 g/1 g kókuszolajra

Toxikológiai adatok

Allergéneket nem tartalmaz. A termékben nem találtak mikroorganizmusokat és azok toxinjait sem, genetikailag módosított szervezeteket nem használtak a gyártás során.

Raktározás

Javasolt jól záródó edényekben tárolni 20°C alatti hőmérsékleten,  legfeljebb 75% páratartalom mellett. Védje a közvetlen napsütéstől.

Származási ország

Olaszország

UPOZORNENIE: