+421 948 103 105
sk
en
hu
sk
en
hu

Termékeink

Hírek

26.6.2022
GLS futárszolgátlatal kuldjuk a csomagokat utánvételel is. Van magyarbankszámlánk K&H banknál ha elore szeretné fizetni a megrendelését. Egy csomag maximálisan 30 kg a szálítási díj csomagonként adot.

rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
26.6.2022
rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
Beszélunk magyarul ha bármi kérdése van kérem nehabozzon hívni minket  +421948105105 telefonszámon.

Himalája só, őrölt - ( 1 kg )

Elérhetőség: Raktáron
Mennyiség: x 1 db
Ár áfaval: 745 Ft ( 585 Ft áfa mentes ár )

Megnevezés

Himalája só (őrölt) , himalája só őrölt, himalája só

Felhasználása

-A himalája só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
-A himalája só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól.

-A vesének szüksége van a himalája sóra, a túltengésben lévő savak leépítésére és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.
-A himalája só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a himalája sót próbálja meg helyettesíteni.
-A himalája só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin- és a melatoninszint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminosavakat, mint pl. tryptophant és tyrosint a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.
-A himalája só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek anaerob organizmusok, amelyek oxigénhiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben és a himalája só megnöveli a vér mennyiséget, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert. 
-A himalája só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.
-A himalája só csökkenti a szívritmuszavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. A víz és a só aránya nagyon fontos. Egy sószegény táplálkozás magas vízfogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű: ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.

-A himalája só fontos alvási zavaroknál - egy természetes altató. 
Cukorbetegségnél a só segít a vércukorszintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletét. 
A víz és a só csökkenti a szem- és érrendszeri károsodásokat.
A sejteknek szükségük van sóra a hidroelektromos energia fejlesztéséhez, ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
-A himalája só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában. 
-A himalája só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
-A himalája só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (Asztma, Emfizema- tüdőtágulat, Mukoviszidose) A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést. A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához. 
-A himalája só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.
-A himalája só megakadályozza az izomgörcsöket. 
-A himalája só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. A túlzott nyáltermelés sóhiányt jelez.
Az osteoporose-csontritkulás egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
-A himalája só mivel szerepet játszik a serotonin- és a melatoninszint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok, így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.
-A himalája só fontos a libido megőrzésében.
-A himalája só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények vízáteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyáltermelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is vízáteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.
-A himalája só megvéd a viszerek és a hajszálér repedésétől. 
Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok Kálium. A Magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán- sportitalok asztmarohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a Nátrium és Kálium egyensúlyát fenntartsuk.

Információk

A só minden élőlény számára életfontosságú - ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. Víz, Kálium és só együttesen szabályozzák a szervezet vízháztartását. A víz, a szállító szerepét betöltve a sejtek anyagcserefolyamatainál keletkező bomlástermékeket távolítja el. A sejten belüli vízháztartásért a kálium felelős (mennyiségbeli arányában). A növényvilágban a gyümölcsök húsának keménysége is a kálium által megkötött víztől függ. A napi ételeink sok káliumot tartalmaznak az elfogyasztott gyümölcsök és zöldségek formájában, de sót alig. Ezért fontos a só mindennapos utánpótlása. Só vizet von el a sejtekből, így biztosítja a sejten kívüli vízháztartást. Szerveztünkben alapjában véve két "tenger" van: az egyik a sejten belüli, a másik a sejten kívüli. Egészségünk e két "tenger" egyensúlyától függ. Ezt tudjuk biztosítani elegendő vízbevitellel, káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek, valamint természetes sók fogyasztásával. Ha nem veszünk magunkhoz elegendő vizet, vízhiány lép fel. Ebben az esetben a szervezet a sejten kívüli vízháztartásból veszi el a szükséges vizet, a vízhiányban szenvedő sejtek életben tartásához.
A víz felvételével a szervezetet nem szabad túl terhelni, hanem lassan, szakaszosan kell inni, addig míg a vizelet mennyisége megegyezik a bevitt víz mennyiségével.

UPOZORNENIE: