+421 948 103 105
sk
en
hu
sk
en
hu

Termékeink

Hírek

26.6.2022
GLS futárszolgátlatal kuldjuk a csomagokat utánvételel is. Van magyarbankszámlánk K&H banknál ha elore szeretné fizetni a megrendelését. Egy csomag maximálisan 30 kg a szálítási díj csomagonként adot.

rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
26.6.2022
rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
rnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrnrn
Beszélunk magyarul ha bármi kérdése van kérem nehabozzon hívni minket  +421948105105 telefonszámon.

Magnézium-szulfát 99,5% keserűsó tech. - ( 5 kg )

Elérhetőség: Nem áll rendelkezésre
Mennyiség: x 1 db
Ár áfaval: 3 280 Ft ( 2 585 Ft áfa mentes ár )

Megnevezés

Magnézium-szulfát, keserűsó, MgSO4, Epsom-só

Felhasználása

A mezőgazdaságban a talaj magnéziumtartalmának növelésére használják (a magnézium a klorofill előállításának lényeges eleme). Általában nagy magnézium-igényű növények, elsősorban burgonya, paprika, paradicsom és rózsa trágyázásában alkalmazzák. Előnye (más magnéziumtartalmú anyagokhoz, például a dolomithoz képest), hogy a víz jól oldja, így hamarabb bekerül a talajba, és ezáltal a növény hamarabb tudja hasznosítani, továbbá hogy a növények lombtrágyázással a leveleiken keresztül is fel tudják szívni.

Laboratóriumi körülmények között a magnézium-szulfát anhidrát változatát a víz szerves anyagokból való eltávolítására alkalmazzák. Számos egyéb szervetlen szulfátsót is használnak a szerves oldatokban található víz eltávolításra, például a nátrium-szulfátot, vagy a kalcium-szulfátot.

Élelmiszerek esetén elsősorban az ásványianyag-tartalom növelésére, valamint állagmegőrzésre alkalmazzák, E518 néven. Főként konzervált zöldségekben, sörökben és táplálék-kiegészítőkben fordulhat elő. Napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, de nagy koncentrációban hashajtó hatású.

Információk

A magnézium-szulfát (INN: magnesium sulfate) egy a magnézium és a kénsav által alkotott só, melynek képlete MgSO4. Sokszor heptahidrát formában fordul elő (MgSO4·7H2O). Az anhidrát (vízmentes) formáját szárítóanyagként is alkalmazzák. Mivel az anhidrát higroszkópos anyag, ezért a mennyiségét nehéz mérni, mert a levegőből vizet zár magába, növelve ezzel tömegét.

Specifikáció

CAS-szám: 10034-99-8
EINECS-szám: 231-298-2
Gyógyszer szabadnév: magnesium sulfate
Gyógyszerkönyvi név: Magnesii sulfas heptahydricus
Moláris tömeg: 120,415 g/mol
Sűrűség: 2,66 g/mL
Kristályszerkezet: monoklin
Megjelenés: fehér, kristályos por

UPOZORNENIE: